AKTUELNO

SNS Paraćina saopštio je da su se pojedini predsednici lokalnih uprava sastali kako bi svoju zemlju tužili strancima i da time "odbrane sebe i svoje kriminalne poslove" u kojima su upravo oni glavni akteri.

Kako se u saopštenju navodi predsednici opština Paraćin i Čajetina, Saša Paunović, Milan Stamatović i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastali su se juče u Šapcu kako bi razgovarali o inicijativi da se pozove Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, pa da u okviru svojih nadležnosti organizuje misiju za utvrđivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji.

- Ili prosto rečeno da svoju zemlju tužže strancima, odnosno da odbrane sebe i svoje 'kriminalne' poslove usred niza korupcionaških afera u kojima su glavni akteri upravo Paunović, Zelenović i Stamatović" rečeno je u saopštenju.

Dodaju da je najinteresantniji deo bila priča oko pritiska na odbornike koje navodno sprovodi SNS, a, navode, opšte je poznato da su Šabac i Paraćin dve vlasti koje su poražžene na izborima, ali su postizbornim trgovinama uspeli da naprave vlast.

- Saša Paunović je šampion u kupovini, a na kupljene odbornike kroz funkcije, radna mesta, upravne odbore, ustanove i udružženja građana i sportske klubove potroši godišnje blizu 2 miliona evra poreskih obveznika godišnje - ističe se u saopštenju.

Kaže se i da Paunović, koji je na izborima osvojio 19 odbornika, danas ima 46, ali i najveću nezaposlenost u Srbiji i 20.000 potpisa protiv njegove bahate i samovoljne vlasti u Paraćinu.

- Posle nenamenskog trošenja para od oko 5 miliona evra, gradonačelnik Šapca Zelenović umesto da bude na robiji on okružžen Đilasom, Jeremićem i Petrovićem poziva stranu misiju da vršlja po Srbiji kako bi zaštitio sebe i svog mentora Dušana Petrovića za kriminal koji već 20 godina sprovode u Šapcu i Srbiji - navedeno je.

- Sem skupocenih džipova i limuzina, ispred skupštine grada Šabac, sa kojim su se dovezli Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Lutovac, Paunović i Stamatović na tom skupu propale opozicije ništa nije moglo da se čuje, a da nije napad na Aleksandra Vučića i držžavu Srbiju - dodaje se.

Naglašavaju da su oni koji su trenutno najpoznatiji po marvelzavijama i aferama u Srbiji zajedno sa svojim finansijerima i takozvanim liderima opozicije, Đilasom, Jeremićem i Petrovićem, napadom na državu Srbiju, pred strancima hteli da sakriju kriminal u Paraćinu,Šapcu i Čajetini i time pokušaju da destabilizuju zemlju pred važnim međunarodnim utakmicama koje su pred predsednikom Vučićem i Vladom Srbije.

- Od ove ekipe na čelu sa Đilasom i Jeremićem, koja je narodu poznata samo po krađama, malverzacijama i aferama, se očekuje još ovakvih napada kako bi Srbiju iskompromitovali u inostranstvu pred konačno rešenje kosovskog pitanja, a predsedniku Aleksandru Vućiću natovarili nepotrebni teret na leđa - kažu naprednjaci Paraćina.

Kako se navodi to sve rade pred velikim državničkim iskušenjima Vučića i Srbije, a koje mu je "upravo ova ekipa nesposobnih i korumpiranih političara ostavila da rešava".

Pitaju i da li "iza ove bande" stoje milioni koje su "Jeremićevi drugari optužženi za korupciju slali iz Amerike, ili Đilasove tajkunske pare otete od građana Srbije kroz medijski monopol manje je važno od namere ovih ljudi da potpuno destabilizuju zemlju, a da nemaju ni dvocifrenu podršku građana Srbije".

#Kriminal

#Paraćin

#SNS

'